Am lansat primul număr tipărit al revistei Exercițiul 18, un proiect început cu liceeni, studenți și jurnaliști. O vară întreagă ne-am întâlnit, am stabilit sumare, am dezbătut subiecte de interes pentru adolescenți, am prioritizat articolele pentru primul număr și apoi ne-am apucat de treabă. La Maratonul Internațional Sibiu au strâns o parte din suma necesară tipăririi a 2000 de reviste, după care am căutat parteneri privați care să ne susțină financiar.

Primul număr îl puteți răsfoi deja, iar mai jos veți găsi gândurile fiecărui membru al echipei Exercițiul 18:

Cezar Tarnu- 15 ani, elev

Eu văd această revistă ca pe un ajutor oferit tuturor elevilor. Sper ca ea să ajungă în mâinile a cât mai multor adolescenți, deoarece conține informații utile din diferite domenii. Este un proiect care se bazează pe dezvoltarea tineretului, asa că ar trebui încurajat în orice mod posibil, de la cumpararea unei reviste până la implicarea a cât mai multor elevi și tineri în realizarea ei. 

Gina Matei- 33 ani

specialist Comunicare 

Exercițiul 18 vine pentru mine chiar ca un exercițiu: unii ar zice că e unul în care trebuie să cobor la mintea adolescenților, eu zic că e unul în care dau refresh până mă simt #updatată, #conectatăLaAltăLume. De ce e nevoie de un astfel de proiect? Pentru că o fi răsfoitul old school, dar rămâne tot #cool! O fi abundență de articole și texte, dar rămân necesare #sursele, rămân necesare textele documentate, cele asupra cărora să nu planeze suspiciunea, ci încrederea că poți da share. Pentru că veridicitate, originalitate, informație și creativitate.

Oana Ciucă Lazar- 33 ani, jurnalist

Cred că Exercițiul 18 va deveni locul unde adolescenții și tinerii scriu despre proiectele, pasiunile,  așteptările și nevoile lor raportate la comunitate. Am pornit de la ideea unei reviste pentru elevi, dar am  ajuns să lucrăm în echipă: elevi, părinți, studenți și jurnaliști. Așa că, revista noastră se adresează tuturor celor care  vor să citească altceva. Să afle despre proiecte faine. Să se implice activ: să scrie, să propună subiecte, să susțină, să sponsorizeze. 

Maria Blaga- 19 de ani

Vrem sa oferim un loc unde putem expune toate creaţiile uitate într-un folder, unde putem să încurajăm colaborarea şi să creăm ceva nou şi fain, să aducem o voce pentru cei care caută să aibă una.

Ruxandra Brad- 21 de ani, studentă

Revista Exercițiul 18 o văd ca pe o platformă de încurajare a creativității manifestată în orice formă. Se apreciază arta și, astfel, se deschid multe portițe pentru cât mai mulți tineri să se exprime și să se implice. Mi-ar plăcea ca direcția acestei reviste să se îndrepte spre artă contemporană deoarece, în opinia mea, există prea puțină expunere a oamenilor la ea în România.

Teodora Minea- 18 ani, elevă

Am visat, am alergat, am lucrat o vară întreagă împreună cu echipa pentru un vis devenit realitate. Visul meu de aproape 4 ani se împlinește astăzi, când tu deschizi și răsfoiești prima revistă pentru adolescenți din Sibiu. Vreau ca această revistă să fie un exercițiu de maturitate și de maturizare pentru fiecare dintre noi, indiferent că scriem, citim sau desenăm. Exercițiul 18 pentru că vrem să arătăm că se poate. Exercițiul 18 pentru că avem un cuvânt de spus în această comunitate. Exercițiul 18 ca să ne cunoaștem și noi interesele, opiniile și ideile.

Diana Ducu- 15 ani, elevă

De când eram mică mi-a plăcut să desenez, iar cu timpul m-am apucat şi de fotografie. Când am auzit de revistă, căutam de peste un an metode să îmi pun pasiunile în aplicare. Simțeam nevoia să văd un rezultat clar al muncii mele şi am văzut în acest proiect o oportunitate să încep serios cu fotografia, cât și să învăț lucruri noi. Îmi place să mă implic în proiecte cu şi pentru cei de vârsta mea, e modul meu să îmi diversific activitatea față de şcoală, aşa că Exercițiul 18 m-a atras din prima secundă. Aş vrea ca astfel să creez ceva care să aibă un impact asupra cunoscuților, să-mi aud colegii şi prieteni discutând despre ce idei le trec prin cap când citesc revista prima dată


Alex Pașca- 15 ani, elev

Cu ajutorul  Exercițiului 18 am reușit să îmi regăsesc motivația de a mă apuca de ilustrații și desen digital. Sunt la Liceul de Arta din Sibiu, îmi place să desenez, cânt și la chitara din când în când, de obicei doar pentru mine (și pentru fete). Văd revista asta ca pe un fel de revoltă împotriva revistelor școlare (care nici măcar nu există în toate școlile). Sper să ajungem mari, să ne ia oamenii în serios, nu să ne vadă ca pe niște copii care s-au gândit să facă o revistă din plictiseală.